ترسیم نقشه جاذبههای سرمایهگذاری استان آذربایجان شرقی
در جلسه توجیهی مسئولان اقتصادی استان و با حضور سرکار خانم دکتر مهناز بهمنی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس و نماینده اسبق مردم شریف شهرستان سراب و هیئت همراه ، آقای دکتر محمدرضا نادی به ترسیم نقشه جاذبههای سرمایه گذاری در استان آذربایجانشرقی و معرفی فرصتهای پیش رو پرداختند . اهم اظهارات ایشان به شرح ذیل میباشد :
موقعیت جغرافیایی استان آذربایجان شرقی
آذربایجانشرقی یکی از استانها مهم، پرجمعیت و آباد ایران است که در گوشه شمالغرب ایران واقع شده است. این استان دارای مرز مشترک با جمهوریهای آذربایجان، نخجوان و ارمنستان بوده و به دلیل واقع شدن در مسیر جاده ابریشم و داشتن موقعیت ویژه جغرافیایی به عنوان چهارراه ارتباطی ایران و اروپا و دروازه مشرق زمین خوانده میشود.
توانمندی های اقتصادی بخش صنعت
آذربایجانشرقی یکی از قطب های مهم صنعتی کشور است و وجود بسیاری صنایع با قابلیتهای موجود به رونق صنایع و توسعه منطقه کمک شایانی کرده است.
بیش از ۵۰۰۰ واحد صنعتی فعال در استان وجود دارند که عمده واحدهای صنعتی استان شامل صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی؛ صنایع نساجی و چرم؛ صنایع شیمیایی و سلولزی؛ صنایع کانی غیرفلزی؛ صنایع سنگین تولیدکننده ماشینآلات و تجهیزات و قطعهسازی؛ صنایع خودرو، نیرو محرکه و ریختهگری و صنایع بالادست نفت، فولاد و پتروشیمی می باشند.
وجود منطقه آزاد تجاری، صنعتی ارس به وسعت ۵۱۰۰۰ هکتار، مناطق ویژه اقتصادی، بیش از ۵۰ شهرک و ناحیه صنعتی و شهرک اختصاصی سرمایهگذاری خارجی در نقاط مختلف استان نشان از شکوفایی اقتصادی و تسریع سرمایهگذاری در استان دارد.
توانمندی های اقتصادی بخش معدن
استان آذربایجان شرقی یکی از مناطق غنی کشور از نظر وجود ذخایر مختلف و متنوع معدنی است و بیش از ۸ میلیارد تن ذخیره معدنی در این استان شناسایی شده است. از جمله مهمترین این معادن کانسار مس سونگون می باشد که یکی از بزرگترین اندیسهای مس ایران و جهان به شمار میرود. این استان دارای ذخایر منحصربفردی از قبیل نفلینسینیت، کائولن، پرلیت، دیاتومیت و … میباشد.
توانمندی های اقتصادی بخش کشاورزی
استان آذربایجان شرقی با دارا بودن ۴۱۴ هزار هکتار اراضی آبی و ۸۰۷ هزار هکتار اراضی دیمی، جزء استانهای برتر در تولیدات کشاورزی و دامی میباشد. از جمله محصولات مهم و عمده استان انگور، زردآلو، سیب درختی، سیب زمینی، گردو، بادام، عسل، گوشت قرمز و … است.
توانمندی های اقتصادی بخش گردشگری
استان آذربایجانشرقی یکی از قطبهای صنعت گردشگری به دلیل برخورداری از جاذبههای طبیعی، تاریخی و زیستمحیطی کشور است. این استان دارای ۱۸۰۰ اثر ثبت ملی و دو اثر ثبت جهانی (بازار سنتی تبریز، بزرگترین سازه آجری جهان با ۲۷ هکتار وسعت و کلیساهای آذربایجان)، ۹ اثر صنایعدستی دارای مهر اصالت یونسکو، ۳۵ اثر دارای نشان برتر و ۸۰ رشته صنایعدستی فعال میباشد. از جمله عناوین مهم جهانی مأخوذه این استان میتوان به اخذ برند جهانی در فرش دستباف هریس و اخذ عنوان جهانی تبریز به عنوان شهر جهانی فرش دستباف اشاره کرد.
توانمندی های اقتصادی بخش خدمات
استان آذربایجانشرقی، دارای ارتباطات حمل و نقل جادهای و ریلی وسیع با کشورهای همجوار میباشد. همچون راهآهن باری و مسافری متصل به کشورهای ترکیه، ارمنستان و جمهوری خودمختار نخجوان.
این استان یکی از بزرگترین پایگاههای تخلیه و بارگیری کالاهای صادراتی در کشور محسوب میشود. به منظور پیشبرد اهداف توسعهای استان، اولین استان در طراحی و اجرای سیستم پنجره واحد سرمایهگذاری در کشور میباشد که از این طریق سهولت انجام امور سرمایهگذاری را برای سرمایهگذاران فراهم نموده است.